Multiplay Springkussens onveilig

Momenteel komt het springkussen Multiplay geregeld in de media, dit i.v.m. de veiligheid van Multiplay springkussens. Als verhuurder van deze springkussens houden we dit nauwlettend in de gaten, en doen er dan ook alles aan om onze springkussens zo veilig mogelijk bij de klanten op te zetten.

Het desbetreffende springkussen hebben we zelf niet in het assortiment zitten, kussens die we wel hebben zijn goedgekeurd en voorzien van een daarbij behorend certificaat. Na iedere verhuuropdracht controleren wij dan ook het  springkussen, maken deze schoon en indien nodig worden reparaties meteen door een daarvoor gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd.

Om de veiligheid te waarborgen zijn voor u als klant ook wat spelregels waar u zich aan dient te houden:

 • Het springkussen dient altijd vast te staan, aangezien wij deze zelf leveren bij de meeste klanten zullen wij hier voor zorgdragen.
 • Als een klant er voor kiest om het springkussen zelf op te halen en op te zetten, dan is de klant zelf verantwoordelijk voor het vastzetten van het springkussen. We zullen hier altijd indien gewenst advies in geven.
 • Bij harde wind dient u het kussen te laten zakken, dit is van toepassing vanaf windkracht 5. Ook bij harde regen en onweer dan dient het kussen te worden verlaten.
 • Tijdens het gebruik van het springkussen dient er toezicht te zijn door ten minste 1 volwassen persoon
 • Voorkom grote leeftijdsverschillen tegelijkertijd op het springkussen, laat geen hele kleine kinderen met grote kinderen op het kussen spelen, dit kan alleen maar ongelukken veroorzaken.
 • Laat het springkussen nooit onbeheerd achter.
 • Bij het plaatsen van een springkussen dient de ondergrond vlak en vrij te zijn van scherpe voorwerpen en of stenen.
 • Er mag alleen op het springkussen gespeeld worden zonder schoenen en andere scherpe of harde voorwerpen. Horloges en andere sierraden geven ook kans op ongelukjes, dus wees verstandig en doe deze af bij uw kindje. Kinderen die brildragend zijn kunnen het beste hun bril afzetten voordat ze gaan spelen, mits dit mogelijk is.
 • Houd uw kinderen in de gaten of ze niet aan de buitenkant van een springkussen gaan klimmen of hangen aan de randen, ze zijn nou eenmaal erg nieuwsgierig en gaan vaak ook aan de buitenkant even op ontdekking. Ben extra alert bij de blower en stekker.
 • Zorg er voor dat kinderen niet aan de blower komen, dit om vervelende ongelukken te voorkomen. Zodra de stroom van de blower af is zal het springkussen gaan inzakken, zorg en dan voor dat u snel alle kinderen uit het springkussen haalt, en daarna pas weer de blower aanzet. Tijdens het opzetten of leeglaten van het springkussen geen kinderen op het springkussen laten.
 • Bij een springkussen met glijbaan dient u in de gaten te houden dat het glijgedeelte door 1 persoon tegelijk gebruikt wordt.